Dit zijn de 7 voordelen van Facebook Advertising voor jouw merk.

1. Gericht

Er is ontzettend veel data te halen uit de profielinformatie van Facebook gebruikers: leeftijd, hobby’s, beroep, woonplaats en voorkeuren. Hierdoor is het mogelijk om heel specifiek een juiste doelgroep te bereiken.

Binnen Facebook kan bv. op niveau van postcode geadverteerd worden. 

2. Goed meetbaar 

Het voordeel van adverteren via social media: alles is meetbaar. Dus toekomstige campagnes kunnen bijgesteld worden met de data die reeds werd verzameld. 

3. Lage kosten

Vergeleken met klassieke advertenties op massamedia kanalen zoals TV, radio, tijdschrift of krant, is social advertising relatief goedkoop. De kost is oa. afhankelijk van de omvang van de doelgroep en het geografisch gebied waar men zich op richt. 

4. Mogelijkheid tot dialoog

Er worden niet alleen kliks of fans gegenereerd, maar vaak ook een directe reactie van de bezoeker van de Facebookpagina. Voor  u meteen een kans om de dialoog aan te gaan. Andere bezoekers kunnen deze reactie ook lezen en daar kennis van nemen of zelf ook deelnemen aan het gesprek. 

5. Bijsturen van de boodschap 

Door een aantal versies van een advertentie te lanceren (A/B testing) zie je meteen welke de gewenste reactie oproepen. Qwinn houdt dit handmatig voor je bij, en gaat uiteindelijk door met alleen adverteren van de best scorende advertentie.

6. Opbouw lange termijn relatie

Als iemand de Facebook pagina van bedrijf liked naar aanleiding van een  wervingsadvertentie, is hij of zij geabonneerd op je updates. Het is een soort van inschrijven op je nieuwsbrief, maar dan interactief. 

7. Innovatie in adverteren 

Facebook lanceert regelmatig vernieuwende technieken om te adverteren. Op dat vlak zijn ze heel innovatief. Zowel naar hoe de doelgroep het best kan bereikt worden, als de vorm van de boodschap.

We verwachten in de toekomst nog veel meer innovatieve advertising oplossingen. Qwinn volgt deze vernieuwingen op de voet en implementeert ze wanneer ze een meerwaarde kunnen zijn voor jouw merk en product.


Ben je benieuwd hoe Qwinn jouw onderneming kan helpen groeien door de inzet van de juiste marketing? Hoe we jouw doelgroep bereiken, je omzet verhogen en je naamsbekendheid vergroten? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Dan vertellen we je er graag meer over!Dit zijn de 7 voordelen van Facebook Advertising voor jouw merk.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x