Drie voordelen van de Facebookpixel op jouw website te plaatsen.

Een Facebook pixel is een stukje code dat je op elke pagina van jouw website kan plaatsen om meer te weten te komen over de mensen die je site bezoeken (je doelgroep). De doelgroepen kunnen hierdoor gemeten, aangemaakt en geoptimaliseerd worden om gerichte Facebook-advertentie aan te maken. Je kan na het plaatsen van de pixel onder andere de conversie meten vanuit Facebook, via uitgebreide statistieken bekijken hoe de doelgroep jouw website gebruikt en een (vergelijkbare) doelgroep aanmaken.

Doelgroep opbouwen met Facebook

Via de Facebook pixel worden er gegevens verzameld over jouw websitebezoekers. Er zijn drie soorten doelgroepen die je na het plaatsen van de pixel kan aanmaken om te gebruiken voor het gericht promoten van je advertenties op Facebook.

 

1. Aangepaste doelgroep
Hierbij kan je een doelgroep aanmaken op basis van het websiteverkeer. Er wordt een lijst van mensen gemaakt die jouw website hebben bezocht. Deze mensen kunnen via een Facebook-advertentie opnieuw benaderd worden, ook wel remarketing genoemd. Er kan ook een klantenbestand, een lijst op basis van app-activiteit en een lijst op basis van betrokkenheid op Facebook worden toegevoegd om zo'n aangepaste doelgroep aan te maken.

2. Vergelijkbare doelgroep
Bij de vergelijkbare doelgroep maak je een doelgroep aan met potentiële nieuwe klanten. Op basis van interesses van de huidige websitebezoekers die worden gemeten via de Facebook pixel kan er een doelgroep worden aangemaakt met nieuwe potentiële klanten die gelijken op de doelgroep die al in contact kwam met je website, en dus interesse toonde in je bedrijf of product.

3. Opgeslagen doelgroep
Bij de opgeslagen doelgroep maak je een doelgroep aan voor jouw advertentie. Dit kan op basis van de vergelijkbare en aangepaste doelgroep. Hierbij kan weer verder worden gefilterd op locatie, leeftijd, demografische gegevens, gedrag en interesses.

 

Samengevat de voordelen van de Facebook pixel

  • Websitebezoekers kunnen opnieuw benaderd worden via Facebook.

  • Je kan nieuwe klanten vinden via de vergelijkbare doelgroep.

  • Conversie uit Facebook kan worden bijgehouden.


Ben je benieuwd hoe Qwinn jouw onderneming kan helpen groeien door de inzet van de juiste marketing? Hoe we jouw doelgroep bereiken, je omzet verhogen en je naamsbekendheid vergroten? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Dan vertellen we je er graag meer over!Drie voordelen van de Facebookpixel op jouw website te plaatsen.

10 manieren om het websiteverkeer naar je webshop te vergroten

Je hebt een geweldig aanbod in je webshop, maar je online verkoopt valt tegen. Klanten vinden de weg niet naar je webshop. Van sociale media tot niet-traditionele marketing, dit artikel helpt je om het verkeer naar je webshop te vergroten.

Lees meer

8 Redenen waarom jij een webshop moet hebben

Heb jij al een webshop? Nu is het moment om de switch te maken. Ga van “Sorry, gesloten” naar “24/7 open”. Wij hielpen de afgelopen maanden enkele lokale winkels met hun webshop en hun online advertising. Zo konden ze hun inkomsten behouden, en bereikten ze online heel wat nieuwe klanten.

26 april 2020

Lees meer

Klanten vertellen: Authentiek Loopbaanbegeleiding

Bij Qwinn legt men je een plan op maat voor en blijft Jan met jou overleggen wat de mogelijkheden zijn binnen haalbare budgetten.

Lees meer

Adverteer jij nog altijd in magazines of kranten?

Je adverteert met je bedrijf nog regelmatig in het lokale magazine of de krant. Maar weet je ook wat het je oplevert? Nee?

Lees meer

7 goede redenen om jouw social media uit te besteden

Social Media uitbesteden is vooral handig wanneer je er zelf geen tijd voor hebt of geen werknemers in dienst hebt die actief kunnen zijn op Social Media.

Lees meer

Klanten vertellen: Autokruispunt

Onze bezoekers op de website zijn meer dan verdubbeld en de echo’s van de klanten zijn positief.

Lees meer

Hoe haal je het maximale uit jouw social media advertentiebudget?

Social media-advertenties zijn een must als je snel jouw doelgroep wilt bereiken.

Lees meer

Klanten vertellen: Nelissen Verzekeringen

De aanpak van Qwinn is heel uniek, omdat hij echt maatwerk levert.

Lees meer

9 redenen waarom je aan sociale media marketing moet doen!

Denk jij ook dat sociale media slechts een ‘hype’ is? Dan wordt het dringend tijd om wakker te worden...

Lees meer

Dit zijn de 7 voordelen van Facebook Advertising voor jouw merk.

Snel zichtbaarheid en naamsbekendheid voor je producten of diensten...

Lees meer

Klanten vertellen: Chefs on Wheels Foodtruckfestival

Onze social media (FB en Instagram ) is helemaal in handen van Qwinn, alsook onze website. Op onze social media is er constant beweging, en onze bezoekers zijn ook altijd lovend over onze affiches en flyers die door Qwinn werden ontworpen.

Lees meer

Klanten vertellen - Pesavento Benelux

De sector van de luxe in het algemeen en juwelen in het bijzonder hebben historisch een grote affiniteit met het klassieke medium print, en social media leek voor ons hierin niet te passen.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x