Wanneer is het beste moment om je bericht op sociale media te plaatsen?

Makkelijk: wanneer de kans het grootst is dat je publiek online is om je geweldige inhoud te bekijken en ermee bezig te zijn. Een goed getimede post kan leiden tot meer vind-ik-leuks, reacties, gedeelde berichten en doorklikmogelijkheden. 

De beste tijd om te posten op Instagram


Mensen scrollen bijna altijd door Instagram op een mobiel apparaat. Betekent dit dat de uren buiten het werk het beste zijn om berichten te posten? Neen. Een onderzoek wees uit dat ... de beste tijd om op Instagram te posten is vanaf 12.00 uur. tot 13:00 uur Maandag tot vrijdag.


"Het is duidelijk dat onze community tijdens hun lunchpauze door Instagram scrolt", vertelt Amanda Wood. "Tijdens de weekenden werkt deze Instagram-strategie overigens ook het best."

Instagram werkt niet meer met de omgekeerde chronologische feed, maar timing is nog steeds belangrijk. Instagram legt op hun blog uit dat berichten worden besteld "op basis van de waarschijnlijkheid dat je geïnteresseerd bent in de inhoud, je relatie met de persoon die een bericht plaatst en de timing van de post." 

 

Test door berichten op verschillende ogenblikken gedurende de dag te posten, wanneer er het meeste interactie is.  Controleren je volgers Instagram zodra ze opstaan? Op weg naar hun werk? Op het werk?

De resultaten zullen waarschijnlijk voor iedereen wat verschillen, vooral als jouw relatie met het publiek meer business-to-consumer (B2C) is. In dat geval moet u off-work-uren testen zoals 7 uur 's morgens. tijdens de week en verschillende keren gedurende het weekend.

 

De beste tijd vinden om te posten op Instagram - of een ander sociaal netwerk - gaat over het kennen van je publiek, het testen van verschillende tijden en het meten van resultaten.

 

De beste tijd om op Facebook te posten


Pew Research ontdekte dat 71 procent van de Facebook-gebruikers elke dag de site bezoekt - meer dan welk ander sociaal netwerk dan ook. Mensen loggen in op zowel hun desktop als mobiele apparaten (op het werk, thuis en elders), maar het mobiele scoort het best. In feite is minstens een kwart van de Facebook-gebruikers over de hele wereld enkel mobiel-gebruiker

.

De beste tijd om berichten op Facebook te plaatsen, is tussen 12.00 uur en 15.00 uur Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
En in het weekend van 12.00 uur. tot 13:00 uur

 

Ondanks het complexe algoritme voor nieuwsfeeds ontdekte men dat die publicatietijden vaak een groter aantal vind-ik-leuks, reacties, gedeelde berichten en doorkliks genereren.

"Voor ons liggen de dinsdagen een beetje achter bij andere weekdagen wat betreft Facebook-engagement", legt Wood uit. "Maar tussen 12.00 uur en 15.00 uur is nog steeds het beste moment om een bericht te posten op een weekdag. "

 

We zien een lagere betrokkenheid in de weekenden, maar er is vaak een piek in doorklikposten voor berichten gepubliceerd tussen 12 uur 's middags en' s avonds. en 1 uur 's nachts op zaterdag en zondag.

 

Er zijn nog een aantal andere onderzoeken die beweren dat een bericht op Facebook plaatsen op donderdag en vrijdag tussen  13.00 uur en 15.00 uur goed werkt. En we zien soortgelijke resultaten bij analyeses van B2B posts.

 

Zoals altijd moet je de timing van je berichten testen. Gebruik engagementgegevens van Facebook Page Insights of andere meetinstrumenten om te bepalen wat het beste voor jou het best werkt.


Ben je benieuwd hoe Qwinn jouw onderneming kan helpen groeien door de inzet van de juiste marketing? Hoe we jouw doelgroep bereiken, je omzet verhogen en je naamsbekendheid vergroten? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Dan vertellen we je er graag meer over!Wanneer is het beste moment om je bericht op sociale media te plaatsen?

Klanten vertellen - Pesavento Benelux

De sector van de luxe in het algemeen en juwelen in het bijzonder hebben historisch een grote affiniteit met het klassieke medium print, en social media leek voor ons hierin niet te passen.

Lees meer

Klanten vertellen: Chefs on Wheels Foodtruckfestival

Onze social media (FB en Instagram ) is helemaal in handen van Qwinn, alsook onze website. Op onze social media is er constant beweging, en onze bezoekers zijn ook altijd lovend over onze affiches en flyers die door Qwinn werden ontworpen.

Lees meer

Adverteer jij nog altijd in magazines of kranten?

Je adverteert met je bedrijf nog regelmatig in het lokale magazine of de krant. Maar weet je ook wat het je oplevert? Nee?

Lees meer

7 goede redenen om jouw social media uit te besteden

Social Media uitbesteden is vooral handig wanneer je er zelf geen tijd voor hebt of geen werknemers in dienst hebt die actief kunnen zijn op Social Media.

Lees meer

Daag jij ons team uit in 2020?

Benieuwd wat we voor jouw KMO kunnen betekenen? Neem een kijkje op onze nieuwe website of neem vrijblijvend contact met ons op!

Lees meer

Klanten vertellen: Autokruispunt

Onze bezoekers op de website zijn meer dan verdubbeld en de echo’s van de klanten zijn positief.

Lees meer

Hoe haal je het maximale uit jouw social media advertentiebudget?

Social media-advertenties zijn een must als je snel jouw doelgroep wilt bereiken.

Lees meer

Klanten vertellen: Nelissen Verzekeringen

De aanpak van Qwinn is heel uniek, omdat hij echt maatwerk levert.

Lees meer

9 redenen waarom je aan sociale media marketing moet doen!

Denk jij ook dat sociale media slechts een ‘hype’ is? Dan wordt het dringend tijd om wakker te worden...

Lees meer

Klanten vertellen: Authentiek Loopbaanbegeleiding

Bij Qwinn legt men je een plan op maat voor en blijft Jan met jou overleggen wat de mogelijkheden zijn binnen haalbare budgetten.

Lees meer

Drie voordelen van de Facebookpixel op jouw website te plaatsen.

Met de Facebook pixel kom je meer te weten over je site bezoekers...

Lees meer

De 5P's van social media marketing die jouw bedrijf zich niet kan veroorloven om te negeren.

De oplossing voor goede betrokkenheid op jouw social media berichten...

Lees meer

Dit zijn de 7 voordelen van Facebook Advertising voor jouw merk.

Snel zichtbaarheid en naamsbekendheid voor je producten of diensten...

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x