Wanneer is het beste moment om je bericht op sociale media te plaatsen?

Makkelijk: wanneer de kans het grootst is dat je publiek online is om je geweldige inhoud te bekijken en ermee bezig te zijn. Een goed getimede post kan leiden tot meer vind-ik-leuks, reacties, gedeelde berichten en doorklikmogelijkheden. 

De beste tijd om te posten op Instagram


Mensen scrollen bijna altijd door Instagram op een mobiel apparaat. Betekent dit dat de uren buiten het werk het beste zijn om berichten te posten? Neen. Een onderzoek wees uit dat ... de beste tijd om op Instagram te posten is vanaf 12.00 uur. tot 13:00 uur Maandag tot vrijdag.


"Het is duidelijk dat onze community tijdens hun lunchpauze door Instagram scrolt", vertelt Amanda Wood. "Tijdens de weekenden werkt deze Instagram-strategie overigens ook het best."

Instagram werkt niet meer met de omgekeerde chronologische feed, maar timing is nog steeds belangrijk. Instagram legt op hun blog uit dat berichten worden besteld "op basis van de waarschijnlijkheid dat je geïnteresseerd bent in de inhoud, je relatie met de persoon die een bericht plaatst en de timing van de post." 

 

Test door berichten op verschillende ogenblikken gedurende de dag te posten, wanneer er het meeste interactie is.  Controleren je volgers Instagram zodra ze opstaan? Op weg naar hun werk? Op het werk?

De resultaten zullen waarschijnlijk voor iedereen wat verschillen, vooral als jouw relatie met het publiek meer business-to-consumer (B2C) is. In dat geval moet u off-work-uren testen zoals 7 uur 's morgens. tijdens de week en verschillende keren gedurende het weekend.

 

De beste tijd vinden om te posten op Instagram - of een ander sociaal netwerk - gaat over het kennen van je publiek, het testen van verschillende tijden en het meten van resultaten.

 

De beste tijd om op Facebook te posten


Pew Research ontdekte dat 71 procent van de Facebook-gebruikers elke dag de site bezoekt - meer dan welk ander sociaal netwerk dan ook. Mensen loggen in op zowel hun desktop als mobiele apparaten (op het werk, thuis en elders), maar het mobiele scoort het best. In feite is minstens een kwart van de Facebook-gebruikers over de hele wereld enkel mobiel-gebruiker

.

De beste tijd om berichten op Facebook te plaatsen, is tussen 12.00 uur en 15.00 uur Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
En in het weekend van 12.00 uur. tot 13:00 uur

 

Ondanks het complexe algoritme voor nieuwsfeeds ontdekte men dat die publicatietijden vaak een groter aantal vind-ik-leuks, reacties, gedeelde berichten en doorkliks genereren.

"Voor ons liggen de dinsdagen een beetje achter bij andere weekdagen wat betreft Facebook-engagement", legt Wood uit. "Maar tussen 12.00 uur en 15.00 uur is nog steeds het beste moment om een bericht te posten op een weekdag. "

 

We zien een lagere betrokkenheid in de weekenden, maar er is vaak een piek in doorklikposten voor berichten gepubliceerd tussen 12 uur 's middags en' s avonds. en 1 uur 's nachts op zaterdag en zondag.

 

Er zijn nog een aantal andere onderzoeken die beweren dat een bericht op Facebook plaatsen op donderdag en vrijdag tussen  13.00 uur en 15.00 uur goed werkt. En we zien soortgelijke resultaten bij analyeses van B2B posts.

 

Zoals altijd moet je de timing van je berichten testen. Gebruik engagementgegevens van Facebook Page Insights of andere meetinstrumenten om te bepalen wat het beste voor jou het best werkt.


Ben je benieuwd hoe Qwinn jouw onderneming kan helpen groeien door de inzet van de juiste marketing? Hoe we jouw doelgroep bereiken, je omzet verhogen en je naamsbekendheid vergroten? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Dan vertellen we je er graag meer over!Wanneer is het beste moment om je bericht op sociale media te plaatsen?
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x