KMO-Portefeuille

Social Media Marketingadvies op maat, met 30% korting?

Versterk jouw business met Qwinn, professioneel dienstverlener via de KMO-Portefeuille

Social media, online marketing, content creation… Ben jij nog helemaal mee? Inderdaad, de wereld van Marketing en Communicatie evolueert snel en is meer dan ooit specialistenwerk. En als kleine zelfstandige of zaakvoerder van een stevige KMO heb je de handen vol met jouw kernactiviteit. Vertrouw daarom op het professioneel en helder advies op maat van een gespecialiseerde partner: Qwinn.

Het prijskaartje? Met een korting van liefst 30% is zit het alvast snor met uw ROI. Qwinn is immers erkend dienstverlener voor de pijler voor ‘Advies’ van de KMO-portefeuille. Daarmee geeft de Vlaamse overheid ondernemers – zoals jij en ik - een flink duwtje in de rug.
Gebruik de KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun kan bekomen voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat adviesdiensten zoals het opstellen van een digital marketing plan voor jouw bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven.

Elke kmo krijgt subsidies om advies bij geregistreerde dienstverleners aan te kopen. We zetten hieronder even op een rijtje wat dit precies voor jouw onderneming betekent.

Advies

 • Wat: schriftelijke raadgevingen die bedoeld zijn om de werking van je onderneming te verbeteren
 • Waar: bij een geregistreerde dienstverlener
 • Inhoud: gericht op de kernprocessen van de onderneming
 • Doel: het advies stelt je in staat om correcte en fundamenteel onderbouwde beslissingen te nemen voor je bedrijf


Qwinn kan je volgend gesubsidieerd advies leveren:

Een digital marketing plan opstellen met deze onderdelen:

 • social media marketingplan
 • content marketingplan
 • online advertentie plan
 • optimalisatie plan voor de website

Het doel? Je onderneming digitaal op de kaart zetten

De adviezen zijn gericht en bedoeld om je onderneming een digitale stimulans te bieden. Adviezen voor andere bedrijfsactiviteiten komen niet aan bod.

Hoe werkt het concreet

Door beroep te doen op de strategische adviezen van Qwinn krijgt je onderneming een deel van de kosten terugbetaald via de kmo-portefeuille. Met deze investering leg  je de basis voor de verdere groei van je onderneming.

Qwinn is gecertifieerd dienstverlener in de pijler Advies (registratienummer DV.A234478). Door op ons beroep te doen, kan een deel van je factuur gefinancierd worden door de Vlaamse Overheid. Met deze maatregel kan een kleine onderneming jaarlijks tot 10.000 euro subsidie (steunpercentage = 30 %) krijgen en een middelgrote onderneming jaarlijks tot 15.000 euro (steunpercentage = 20%).


Komt je onderneming in aanmerking voor de kmo-portefeuille?

Je kunt gebruikmaken van de kmo-portefeuille indien je aan de volgende 5 voorwaarden voldoet:

 1. Je onderneming is een kmo of je beoefent een vrij beroep.
 2. Je onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm.
 3. Je vestiging ligt in het Vlaams Gewest. Daar zijn ook de ‘werkenden in je bedrijf‘ aan de slag.
 4. Je bent actief in de privésector. De participatie van een administratieve overheid is < 25%.
 5. Je bedrijf heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit


Subsidies aanvragen en verkrijgen

Wil je gebruik maken van de kmo-portefeuille? Dan moet je jouw onderneming eerst online registreren.

Van zodra de registratie voltooid is, wordt je gevraagd om een bedrag te storten in je (elektronische) kmo-portefeuille. Dit bedrag zal door de Vlaamse overheid verder worden aangevuld met subsidies. Hiermee betaal je de erkende dienstverlener voor de geleverde diensten.


Voorbeeld

Stel dat je € 2000 per jaar aan advieskosten hebt bij een erkend dienstverlener van de KMO portefeuille. Dan vraag je € 600 subsidie ( = 30 % van het bedrag) aan bij de overheid (de KMO portefeuille) en betaal je zelf nog € 1400. Deze laatste € 1400 is volledig fiscaal aftrekbaar net als de BTW die je rechtstreeks aan de dienstverlener overmaakt.


Interesse?

Ben je benieuwd hoe Qwinn jouw onderneming kan helpen groeien door de inzet van de juiste marketing? Hoe we jouw doelgroep bereiken, je omzet verhogen en je naamsbekendheid vergroten? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je er graag meer over! 

De registratiegegevens van Qwinn zijn:

Erkenningsnummer: DV.A234478

Pijler: Advies

Elke subsidieaanvraag gebeurt online nadat je een overeenkomst voor advies hebt afgesloten met je dienstverlener. Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum
van de prestaties zijn ingediend.


De aanvraagprocedure voor de kmo-portefeuille gebeurt volledig digitaal.
Lees er alles over in onze handleiding.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x