6 redenen om een webshop te starten

Het aantal webshops in ons land is in 2020 gestegen tot 48.181. Meer dan 20.000 online shops zagen vorig jaar het levenslicht. 63% van de nieuwkomers bevindt zich binnen het segment van de kleine en micro webshops, dat goed is voor de grootste omzetstijgingen (+67% voor het micro segment en 40% voor de kleine webshops) (Bron: E-commerce Barometer van The House of Marketing & SafeShops)

De koper heeft dus definitief de switch gemaakt om ook online te winkelen. En daar kan jij alleen maar voordeel aan hebben. Als je mee op de kar springt natuurlijk!


We sommen graag enkele krachtige redenen op om een eigen webshop op te starten:


  1. Snel en goedkoop opgezet Geen inrichting van een winkel, het huren van een pand, ... Een webshop integreren we in je huidige website. Bij de opstart adviseren we steeds om de best verkopende artikels eerst in de shop aan te bieden. Na verloop van tijd kan de shop verder worden uitgebreid.

  2. 24/7 open voor klanten De klant vraag tegenwoordig een grote flexibiliteit. Ze willen op elk moment van de dag kunnen winkelen. En online kan dat perfect! Jouw webshop zal dus 24/7 opbrengen. Ook wanneer je in je luie zetel zit.

  3. Meer bereik dan alleen lokaal Zo'n extra verkoopkanaal is ideaal om nieuwe klanten aan te trekken die fysiek niet in de omgeving wonen wanneer je ook een fysieke winkel hebt. Je vergroot dus je doelpubliek en je omzet.

  4. Gemakkelijk vervolgbestellingen realiseren Elke webshop biedt de handige mogelijkheden om klanten via gepersonaliseerde mailings op de hoogte te houden van nieuwe producten en aanbiedingen in je webshop. Je kan je klanten ook eenvoudig fijntjes laten weten dat het misschien opnieuw tijd is om een nieuwe bestelling te plaatsen, wanneer je weet dat ze maar een bepaalde tijd zullen toekomen met dit product. Klant tevreden dat hij niet zonder komt te zitten, en jij hebt er een nieuwe order bij!

  5. Jij bepaalt het ritme Communiceer duidelijk aan je klanten hoe de bestelling zal verlopen. Geef mogelijkheden om de bestelling te verzenden of eventueel af te halen. Jij bepaalt hoe en wanneer je de bestellingen zal verwerken. De klanten staan heus niet allemaal te wachten om de dag na hun bestelling al jouw pakje te ontvangen. Dat valt allemaal best goed mee!

  6. The time is NOW! Sinds Corona ins onze levens is gekomen, is er ook een duidelijk switch gekomen naar het online winkelen. Men moet het huis niet meer uit om heel wat zaken te kopen. En heel wat mensen blijken dit heel makkelijk te vinden. Thuis in de zetel lekker op het gemak je keuze maken, online betalen, en enkele dagen later wordt alles mooi thuis geleverd. Of ze gaan het met de glimlach op een afgesproken uur afhalen bij de verkoper. Net zo makkelijk!


Overtuigen deze voordelen van een webshop je? Ga ervoor, en contacteer ons vandaag nog voor een demo op maat!


4 weergaven