26 april 2020

8 Redenen waarom jij een webshop moet hebben

Als er iets is dat de crisis ons heeft geleerd, is het dat de manier van winkelen wel eens voorgoed een switch kan gemaakt hebben naar online. Eens we opnieuw mogen gaan winkelen, zullen we uiteraard nog met veel plezier naar de lokale winkels gaan. Maar wanneer ons dit eens niet lukt, zullen we vanaf nu zeker onze (lokale) aankopen online doen. We steunen onze vertrouwde winkel, maar we hoeven er niet voor buiten te komen. Lekker makkelijk!

Heb jij al een webshop? Nu is het moment om de switch te maken. Ga van “Sorry, gesloten” naar “24/7 open”. Wij hielpen de afgelopen maanden enkele lokale winkels met hun webshop en hun online advertising. Zo konden ze hun inkomsten behouden, en bereikten ze online heel wat nieuwe klanten.
Dit zijn volgens ons de 8 redenen waarom jij nu meer dan ooit een webshop moet hebben.


1. Klanten de klok rond

Een crisis als deze is het beste voorbeeld van wat het nadeel kan zijn van enkel een fysieke winkel te hebben. Een webshop zal je op veel manieren helpen. Jouw digitale winkel is dag en nacht de klok rond open. Jouw webshop  kan worden geautomatiseerd om alles te doen. Een eigen webshop helpt jouw bedrijf de klok inkomsten te hebben. Met slechts een paar klikken ben je toegankelijk voor miljoenen klanten wereldwijd en je trouwe lokale klanten.


2. Je hebt meerdere verkoopkanalen

Door een webshop toe te voegen aan je verkoopkanalen, kan je een breder publiek bereiken. Jouw website helpt de bekendheid van je fysieke winkel vergroten. Het wordt gemakkelijker om jouw bedrijfsgegevens te delen zodat men ook je fysieke winkel kan bezoeken wanneer men in de buurt is. 


3. Meer dan 50% van de klanten winkelt online

In deze digitale wereld gaan mensen zeker ook online en verspillen hun tijd niet aan de traditionele manier van kopen. Tegenwoordig winkelen ze online omdat ze uit gezondheidsredenen niet buiten willen of mogen komen. Zorg dus dat je ook online bereikbaar bent en je klanten ook zonder buiten te komen bij jou kunnen winkelen.


4. Creëer je eigen merk online

Wanneer je een webshop hebt, zal je je onderscheiden van je concurrenten. Een goed beheerde website zal je helpen veel meer aandacht te krijgen voor je winkel. Daarnaast kan je ook promotionele aanbiedingen en kortingen naar jouw bezoekers sturen, wat anders niet mogelijk was. Een eenvoudige webshop kan je helpen een merk online op te bouwen. Iets wat iedereen in deze tijden wilt doen.


5. Krijg nieuwe klanten

De ligging en bereikbaarheid is heel belangrijk voor elk fysieke winkel . Jouw inkomsten zijn hiervan afhankelijk. Wanneer je gaat werken met een webshop, dan vallen de beperkingen van de fysieke zichtbaarheid en bereikbaarheid van je winkel weg. Met digitale marketing kunnen jouw beoogde klanten je gemakkelijk online vinden. Elke dag zoeken jouw potentiële klanten online naar producten die jij in je webshop verkoopt.


6. Zorg voor een mooi online aanbod voor je klanten

Met je eigen webshop, kan je jouw volledige aanbod overzichtelijk voorstellen met leuke foto's, filmpjes en een woordje uitleg. Het gemak van een webshop is met niets anders te vergelijken. Je klanten kunnen van overal zijn, en met een muisklik krijgen ze toegang tot je volledige aanbod.


7. Promoot jouw fysieke winkel

Door een omnichannel-aanwezigheid te hebben, zal je nieuwe klanten bereiken via alle mogelijke kanalen. Zo kan je online klanten ook naar je fysieke winkel laten komen, en omgekeerd. Mensen die je fysieke winkel niet kenden, maar je winkel via je webshop leerde kennen, zullen heel waarschijnlijk ook eens persoonlijk langskomen in je winkel.


8. Klanten houden van aanbiedingen

Een van de beste dingen van een webshop zijn de deals die je je bezoekers kan aanbieden. Iedereen zoekt wel eens naar koopjes, niet? Dat maakt het spannend. Je kan eenvoudig campagnes ontwerpen die specifiek op slechts één regio zijn gericht. 

Hierin zijn wij gespecialiseerd en helpen je dan ook graag verder om jouw klanten online te bereiken.

Er zijn talloze manieren waarop een digitale aanwezigheid je kan helpen. Met een beperkt budget kunnen we een eenvoudige webshop voor jouw winkel opzetten. Elke cent die erin gaat, is het waard, omdat het rendement hoog is.


Enthousiast geworden?Meer items 8 Redenen waarom jij een webshop moet hebben

Klik niet op die Facebook of Instagram Boost Post-knop!

Boost jij weleens een bericht op Facebook? Dan is mijn advies: niet meer doen. Waarom niet? Je leest het hier ;o)

24 februari 2021

Facebook verwijdert pagina-likes!

Facebook heeft vandaag de New Pages Experience aangekondigd. Wat gebeurt er met pagina-likes als je overschakelt naar de nieuwe pagina's-ervaring?

7 januari 2021

E-mail automation. Wat is het en wat betekent het voor jouw bedrijf?

Bedrijven die marketing automation implementeren zien hun verkoop gemiddeld met 10% stijgen.

17 december 2020

10 manieren om het verkeer naar je webshop te vergroten

Je hebt een geweldig aanbod in je webshop, maar je online verkoopt valt tegen. Klanten vinden de weg niet naar je webshop. Van sociale media tot niet-traditionele marketing, dit artikel helpt je om het verkeer naar je webshop te vergroten.

3 september 2020

6 tips om Google reviews te verzamelen bij je klanten

12 februari 2020

Klanten vertellen: Authentiek Loopbaanbegeleiding

Bij Qwinn legt men je een plan op maat voor en blijft Jan met jou overleggen wat de mogelijkheden zijn binnen haalbare budgetten.

Klanten vertellen: Autokruispunt

Onze bezoekers op de website zijn meer dan verdubbeld en de echo’s van de klanten zijn positief.

Klanten vertellen: Nelissen Verzekeringen

De aanpak van Qwinn is heel uniek, omdat hij echt maatwerk levert.

Klanten vertellen: Chefs on Wheels Foodtruckfestival

Onze social media (FB en Instagram ) is helemaal in handen van Qwinn, alsook onze website. Op onze social media is er constant beweging, en onze bezoekers zijn ook altijd lovend over onze affiches en flyers die door Qwinn werden ontworpen.

Klanten vertellen - Pesavento Benelux

De sector van de luxe in het algemeen en juwelen in het bijzonder hebben historisch een grote affiniteit met het klassieke medium print, en social media leek voor ons hierin niet te passen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x